Hallo, ik zal me even voorstellen

pageless is gebouwd door Dinand Mentink van Elementon. Naast pageless levert Elementon maatwerk webdesign en webdevelopment. Sinds 2008 al.

Ik vind het erg leuk om websites te ontwerpen en bouwen. Vroeger deed ik dat als hobby, en dat is toen een beetje uit de hand gelopen. Naast mijn eigen bedrijf Elementon ben ik werkzaam als Web-Cowboy bij Lendahand. In mijn vrije tijd speel ik ukulele, squash ik graag en ben ik groot liefhebber van films, verhalen en boeken.

Waarom pageless?

Waarom pageless?

Mijn vrouw werkt als biologiedocent en ze vroeg mij om te helpen een "webles" te maken. Dat is een les die leerlingen zelfstandig online kunnen volgen, met video's, teksten en testjes. Het probleem waar we hier tegenaan liepen was dat standaard websites (met pagina's) heel ongestructureerd zijn. Leerlingen kunnen op allerlei manieren door de lesstof heen gaan. Uiteindelijk besloten we om de volledige lesstof maar op één pagina te zetten. Dit zorgde er, heel intuitief, voor dat de lesstof erg duidelijk gepresenteerd werd.

Je kunt op een website zonder pagina's de bezoeker heel precies door de inhoud heen sturen. Dit zorgt ervoor dat je ook echt een verhaal kunt vertellen, wat niet alleen goed werkt voor een les, maar ook voor andere doeleinden. Bijvoorbeeld het introduceren van een product, een nieuwe dienst of een event.

Omdat ik het leuk vind om dingen te maken besloot ik om een dienst op te zetten waarbij iedereen, zelf, gratis, paginaloze websites kan bouwen. Die dienst is pageless.

De pageless filosofie

pageless is vooral super eenvoudig

De kracht van een pageless website is de eenvoud. Een goede pageless website heeft weinig informatie die heel duidelijk gestructureerd is. Rondom die filosofie is pageless ontworpen.

Alles in een pageless website is zo ontworpen dat de website duidelijk weergegeven wordt. De thema's bijvoorbeeld hebben duidelijke, grote, lettertypen met veel contrast. De indelingen die je kunt kiezen zijn zo gemaakt dat ze er het mooist uitzien als je slechts enkele zinnen tekst gebruikt. Eenvoud.

pageless gaat heel ver in alles eenvoudig houden. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit 6 gratis thema's en per slide zijn er slechts enkele indelingen mogelijk. Meer is niet mogelijk. Het klinkt misschien stom dat je zelf geen kleurtjes kunt uitzoeken bijvoorbeeld, maar dit zorgt er voor dat de websites op alle schermen en apparaten mooi en eenvoudig zijn.

Verdere plannen met pageless

Doe één ding en doe dat goed

pageless is eenvoudig, en dat gaan we zo houden. Ik vind het erg leuk dat ik iets gemaakt heb waar mensen (gratis) veel plezier aan kunnen hebben, dat gaat dus blijven. Wel gaan er een paar dingen geïntroduceerd worden om ook wat te verdienen aan pageless.

Zo verwacht ik dat pageless op enig moment ook in het engels beschikbaar komt. En dat het mogelijk word om makkelijk via iDeal en Paypal te betalen voor b.v. een eigen domeinnaam. En zeer waarschijnlijk gaan we meer (betaalde en onbetaalde) thema's toevoegen. Maar al deze dingen zullen altijd in het verlengde liggen van wat pageless doet.

Er zijn ook dingen die we niet gaan doen. pageless gaat geen hosting aanbieden. Het gaat ook niet mogelijk worden om zelf thema's te maken. We gaan waarschijnlijk ook nooit een webshop mogelijkheid aanbieden. We doen één ding; jou de mogelijkheid geven om gave paginaloze websites te maken, en dát doen we goed.

Registreer een account